Kozijnrubbers, raamrubbers en rubbers voor deuren

In ramen en deuren zitten rubbers die hoofdzakelijk het weren van wind als functie hebben. Deze rubbers kunnen verslijten waardoor het gaat tochten. Soms is de slijtage van het rubber dusdanig dat het niet alleen waait in huis maar ook vocht vrij spel krijgt. Het vervangen van kozijnrubbers, of rubbers van deuren is dan nodig. PE-Services is u van dienst als het gaat om onderhoud of reparatie van kozijnen, ramen en deuren. Wij zorgen dan, indien nodig, ook meteen voor nieuwe rubbers.

Gevolgen slijtage kozijnrubber

Zoals gezegd kan een versleten kozijnrubber zorgen voor tocht in huis. Dit is vervelend als u bijvoorbeeld lekker voor de buis zit en steeds koude windvlagen voelt. Daarbij is het ook niet bepaald goed voor uw portemonnee. Er gaat immers veel warmte verloren door de kieren die ontstaan bij ramen en deuren. U betaalt dan (veel) meer aan energiekosten dan nodig is.

Ernstig versleten kozijnrubbers kunnen ook leiden tot lekkage. Dit kan ertoe leiden dat er water in de vensterbank ligt als het regent. Daarnaast kan lekkage natuurlijk ook het hout van uw kozijn aantasten met alle gevolgen van dien. U heeft dan veel eerder nieuwe kozijnen nodig omdat het hout is gaan rotten.

Kozijnrubbers vervangen

PE-Services verzorgt het volledig onderhoud van ramen en deuren. Daarbij vervangen we ook de kozijnrubbers als dat nodig is. We verkopen ze niet rechtstreeks via onze website maar brengen ze direct mee als we aan uw kozijnen of deuren komen werken. Wel zo handig! Zo loopt u ook niet de kans de verkeerde rubbers te bestellen waardoor deze niet goed aansluiten en alsnog zorgen voor lekkage of tocht. Of het raam sluit niet meer goed omdat de rubbers te dik zijn.

Kozijnrubbers

PE-Services

Eerlijk & transparant, hoge kwaliteit & prima service.

4 en half sterren
085-0220567
info@peservices.nl
Op tijd, professioneel en het slot van het raam is weer prima en snel gemaakt.
Astrid Van Der maaten
Astrid Van Der maaten
2023-11-01
Snel en vakkundig reparatie. Heel blij mee.
Hadri Chaker
Hadri Chaker
2023-10-25
Geweldig en snel geholpen met onze balkondeur die niet meer dicht ging. Dank je Peter!
Viv O
Viv O
2023-10-11
Miracle Man Peter verricht wonderen met zijn scherpe blik en gerichte handelingen! 👍
irene huisman
irene huisman
2023-09-27
Dit bedrijf reageerde erg snel en de afspraak was snel gemaakt. Dhr. stuurde meteen de prijslijst toe met andere nuttige informatie. Dhr. was erg vriendelijk en de problemen omtrent de kiepkantelramen waren snel verholpen. Kortom ik kan dit bedrijf aanbevelen. Debby.
Debby Scheijbeler
Debby Scheijbeler
2023-09-22
Thuis hier in Den Haag heb ik een flink aantal klap-kiepramen. Eentje had zo'n typisch probleem, hij "hing" nog maar aan 1 punt vast... Jullie (gratis!) video op jullie website voor zelf-reparatie was perfect! Heel duidelijk en werkte de eerste keer. Enorm bedankt. Mochten er "echte" problemen een keer opduiken in de toekomst, dan ligt de opdracht natuurlijk bij jullie! Update: September 2023. Intussen wat "echte" problemen met 6 klap-kiep kozijnen gehad, die ik niet meer eenvoudig zelf kon verhelpen. Afspraak met Peter was snel gemaakt. Vakkundig 6 kozijnen gesmeerd en nagekeken, en 2 daarvan weer helemaal gerepareerd. Vakwerk voor een eerlijke prijs, en veel beter dan zo maar vervangen!
Machiel Hulsbergen
Machiel Hulsbergen
2023-09-17
Heel blij met de service van Peter! Binnen een half uurtje was mijn raam weer gemaakt
Annika Krieger
Annika Krieger
2023-09-07
Mijn raam ging niet meer dicht vandaag dus heb ik voor het eerst gebeld. Ondanks dat hij al onderweg was naar huis is meneer toch gekomen om mijn raam te maken. De telefoon werd snel beantwoord en eenmaal hier was mijn raam binnen 5 minuten gemaakt. Heel aardig en professioneel!
Ishani J.
Ishani J.
2023-09-06
Peter is echt een schatje, zeer behulpzaam en kundig en dat is wel nodig bij draai/kiep ramen die mogelijk ouder zijn dan 30 jaar en niet meer wilde sluiten. Zeker een aanrader!
Conny R
Conny R
2023-08-24
Goed geholpen met acuut probleem draaikiep-raam! Eind van de dag via nummer website gebeld, in augustus/ vakantietijd. Telefonisch direct advies voor het moment( raam niet forceren om dicht te krijgen) en ook direct een afspraak voor de volgende dag. Heel fijn! Heldere info over tarieven in sms vooraf. Kortom: goede service, goed advies, snelle en goede hulp. Top!
Hildegard Wijdeveld
Hildegard Wijdeveld
2023-08-10
Raamrubbers

Soorten kozijnrubbers

Er zijn verschillende soorten kozijnrubbers zodat u altijd voor de optimale afdichting van deur- en raamkozijnen kunt gaan. Ze zijn veelal gemaakt van TPE rubber (thermoplastisch elastomeer). Naast universele kozijnrubbers is het ook mogelijk kozijnrubbers geheel op maat te laten maken.

Enkele soorten rubbers:

TPE; een verzamelnaam voor verschillende technische rubbers, synthetische rubbers en elastoplastische kunststoffen. Elastoplastisch betekent dat het rubber bij kamertemperatuur elastisch is. Deze soort rubber is bij verhitting heel goed te bewerken en daarom breed inzetbaar.

Celrubber; verkrijgbaar in standaard maten én in maatwerk producties. Deze soort rubber is bijzonder geschikt als afdichtingsrubber. Het is een zacht materiaal dat is bestand tegen hoge druk, heeft een grote elasticiteit en is bestand  tegen hoge temperaturen, zuren, basen en de inwerking van zonlicht.

SEBS; dit is een thermoplastisch elastomeer (TPE). De voordelen: gunstige prijs, breed aanbod, duurzaam, bestendig tegen UV en ozon, extreme warmte en kou.

EPDM; een rubbersoort dat gemakkelijk en op veel verschillende manier kan worden bewerkt. Het is ook verkrijgbaar in een zelfklevende uitvoering waardoor het eenvoudig is te bevestigen. Goede weerstand tegen slijtage.

Er zijn nog veel meer soorten rubber. Siliconen rubber bijvoorbeeld. Dit is een vloeibaar kunststof rubber en bestand tegen temperaturen tot 280 graden. Dat is voor een kozijnrubber natuurlijk niet nodig.
Viton rubber is bestand tegen allerlei chemicaliën en wordt veel gebruikt voor snoeren.

Hoe ontstaat slijtage aan rubbers

Slijtage aan kozijnrubbers en rubbers van deuren kan verschillende oorzaken hebben. Uitdroging komt veel voor. Nu het steeds vaker en steeds warmer wordt in Nederland komt dit fenomeen ook steeds vaker voor. Uitdroging kan ook leiden tot scheuren in het rubber. In dat geval zal er sneller sprake zijn van lekkage en niet alleen van tocht. Slijtage van rubbers is vaak met het blote oog goed te zien. Ziet u slijtage aan raamrubbers? Neem dan contact met ons op, wij zorgen voor passend onderhoud aan ramen en deuren.

Diensten PE-Services

PE-Services biedt alles op het gebied van kozijnen en deuren. Zowel voor bedrijven als voor particulieren. Reparatie én onderhoud. Onderhoud van kozijnen is namelijk belangrijk en zorgt er voor dat kozijnen (veel) langer meegaan.

Ons dienstenpakket:

Op al deze terreinen bieden wij ook onderhoud aan. Bel ons gerust als u denkt dat een reparatie of vervanging nodig is, ook als het gaat om kapotte of versleten kozijnrubbers of rubbers van deuren.

Onderhoud ramen en deuren

Wilt u voorkomen dat u voor hoge kosten komt te staan voor het vervangen van kozijnen of deuren? Bel ons voor een afspraak voor onderhoud. Dat kan eenmalig maar ook jaarlijks of om het jaar. We komen dan bij u langs om alle ramen en deuren te controleren. Is er een reparatie nodig om de levensduur van kozijnen te verlengen? Moeten de raamrubbers worden vervangen? We melden het u en voeren de benodigde werkzaamheden in overleg met u uit.

Onafhankelijk advies

Vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom kunt u er van op aan van ons een onafhankelijk advies over uw deuren en kozijnen te krijgen. Is vervanging van het kozijn wel nodig? Misschien volstaat het vervangen van alleen de kozijnrubbers of is een reparatie van het kozijn ook een goede keus. PE-Services levert zelf geen kozijnen zodat een eerlijk, weloverwogen advies tot stand kan komen. Als een reparatie voldoende is en uw kozijn weer lange tijd meekan, dan adviseren wij niet de kozijnen te vervangen.

Heeft een reparatie alleen effect voor een korte periode, dan is het vervangen van de kozijnen vaak slimmer. U staat dan na een reparatie niet plots voor het feit dat de kozijnen alsnog moeten worden vervangen.

Hoewel we niet zelf kozijnen leveren, hebben we wel een breed netwerk betrouwbare leveranciers. Natuurlijk kunt u er van op aan dat wij werkzaamheden aan uw deuren en kozijnen vakkundig uitvoeren. Daarbij hanteren wij een scherp tarief!

Meer weten over alle mogelijkheden en diensten van PE-Services? Sluit een raam of deur niet goed meer, ziet u dat raamrubbers zijn versleten of heeft u andere problemen met uw ramen of kantelramen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We komen naar u toe om een en ander te bekijken en met u te bespreken.

Het werkgebied van PE-Services

Wij onderhouden en repareren kozijnen op veel plekken binnen Nederland. Zo zijn wij bijvoorbeeld actief in Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Scheveningen en meer. Even zeker weten of wij ook bij u in de buurt langskomen? Dan kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen via de mail of telefonisch.

Locaties

Rotterdam
Den Haag
Leiden
Leidschendam
Westland
Delft

Groene Hart
Zoetermeer
Scheveningen
Dordrecht
Zwijndrecht
Papendrecht

peservices icon
PE-Services
Specialist in kozijnen

  Contactverzoek aanmaken?

  Vragen over uw kozijnen of over een kozijn reparatie? Maak eenvoudig en snel een terugbelverzoek aan. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Leer ons kennen

  Maak kennis met PE-services. Onze unieke service op het gebied van onderhoud van kunststof, houten en aluminium ramen, deuren en ventilatieroosters beschermt u tegen onnodige en vaak hoge vervangingskosten. Er gelden speciale prijzen voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

  Meer over ons >

  Op ons YouTube-kanaal delen wij tips en tricks over ramen, deuren en kozijnen. Hier leert u onder andere hoe u gemakkelijk zelf de meest voorkomende problemen kunt oplossen én u ziet wat wij allemaal voor u kunnen doen en hoe we dat doen.