Het aanbrengen van anti-graffiti voorzieningen op diverse ondergronden.

Graffiti is zo oud als de mensheid en is altijd een actuele vorm van kunst geweest. Ook tegenwoordig wordt graffiti gebruikt als een permanente of tijdelijke ‘versiering’. Elke vorm van ongewenste graffiti wordt echter door bezitters en bewoners van objecten als vandalisme ervaren. Het betekent schade, die weliswaar veelal te herstellen is, maar die nogal hoge kosten met zich meebrengt.
Preventieve maatregelen tegen graffiti zijn vaak mogelijk.

Ondergronden die we kunnen beschermen tegen graffiti zijn onder andere glas, alkydlakken, kunststof, polyurethaanlakken, HPL, plexiglas en lexaan.
Hieronder staat een filmpje die het verwijderen van graffiti op een parkeerzuil van kunststof laat zien.
Na het verwijderen van de graffiti is de zuil volledig met diverse anti-graffiti coatings behandeld.

Filmpje van verwijderen van graffity en aanbrengen van anti-graffiti in Delft
Duur: 0.37 min.

Soort: Parkeerzuil

Materiaal: Diverse soorten kunststof / RVS

Onze werkwijze:
– Verwijderen graffiti op bovenstaande ondergronden
– Reinigen van het object
– Conserveren of wel het aanbrengen van (diverse) anti-graffiti coating(s).

Waarom coaten?
– Veelal wordt het object na reiniging wederom voorzien van illegale. Het gevolg is dat het object vaak onherstelbaar door het reinigen wordt beschadigd zodat men ervoor kiest om het object niet meer te laten reinigen.
–  De coating beschermt het object. Bij “nieuwe” graffiti zal deze zich beperkt hechten. De graffiti is eenvoudig met onze reiniger te verwijderen. Hierbij wordt het object niet beschadigd.
Bijkomend voordeel: Het object blijft aanmerkelijk langer schoon omdat het vuil veel minder hechting op het oppervlak heeft.